• Nieuws

Welke kosten laat u binnen de werkkostenregeling vallen en welke niet? Dat moet u formeel van te voren aanwijzen. In de praktijk leidt dat bij veel ondernemers tot heel veel gedoe. Daar komt nu gelukkig een einde aan, want de Belastingdienst heeft dit jaar een tekstvoorstel gepubliceerd waarmee u simpel en met een algemene aanwijzing duidelijk kunt maken of vergoedingen en verstrekkingen tot de werkkostenregeling moeten worden gerekend.


De algemene aanwijzing van de Belastingdienst luidt als volgt:

“[Naam inhoudingsplichtige] verklaart hierbij dat hij met ingang van […] alle tot het loon in de zin van de Wet op de loonbelasting 1964 (hierna: Wet LB) behorende vergoedingen en verstrekkingen, dan wel terbeschikkingstellingen, voor zover niet vrijgesteld op grond van artikel 11 en volgende Wet LB, aanwijst als eindheffingsloon.

Deze aanwijzing geldt niet:

  • voor zover de omvang van de aangewezen vergoedingen en verstrekkingen in belangrijke mate groter is dan de omvang van de vergoedingen en verstrekkingen die in voor het overige overeenkomstige omstandigheden in de regel worden aangewezen;
  • voor zover [Naam inhoudingsplichtige] het loon tot het individueel belaste loon van de werknemer heeft gerekend, dan wel binnen de onderneming op grond van de geldende arbeidsvoorwaarden had behoren te rekenen.”

Wij raden u aan om deze tekst op te nemen in uw administratie. Als u client bent bij HBK, dan regelen wij dit uiteraard voor u. 

Heeft u vragen over de werkkostenregeling? Neem dan contact op met Natasja Uitendaal: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.