• Nieuws

Het kabinet heeft aangekondigd de maximale looptijd van de 30%-regeling met ingang van 1 januari 2019 te verkorten van acht naar vijf jaar. Dit geldt voor zowel nieuwe als bestaande gevallen. Omdat er geen sprake is van overgangsrecht, zijn er expats die al over een halfjaar te maken krijgen met een fikse terugval in inkomen of gaan werkgevers meer loonbelasting afdragen.

 

Expats opgelet

Bent u expat en maakt u gebruik van de 30%-regeling? Controleer dan goed tot wanneer de regeling voor u geldt. Maakt u sinds 1 januari 2014 gebruik van de 30%-regeling, dan loopt uw regeling vanwege de verkorte looptijd van 5 jaar namelijk af op  1 januari 2019 – en niet op de oorspronkelijke einddatum van 1 januari 2022. Omdat er geen overgangsrecht voorgesteld is, raden we u aan om zo snel mogelijk te bekijken wat de gevolgen zijn voor uw inkomen in 2019.

Waarom verkorting?

Evaluatie van de 30%-regeling heeft uitgewezen dat de meeste werknemers niet langer dan vijf jaar van de regeling gebruik maken. Wie wel langer dan vijf jaar gebruik maakt van de 30%-regeling, blijft daarna ook vaak langer in Nederland. Daarnaast heeft meegewogen in de beslissing dat in de meeste omringende landen met een vergelijkbare regeling een looptijd geldt van vijf jaar. Deze punten vormden voor het kabinet aanleiding om de maximale looptijd van de 30%-regeling te verkorten.

Over de 30%-regeling

Volgens de 30%-regeling mogen werkgevers een vrije (onbelaste) vergoeding geven aan buitenlandse werknemers voor de extra kosten die iemand maakt, zoals reiskosten, kosten voor huisvesting en kosten voor levensonderhoud. Dit kan door 30% van het loon, inclusief vergoeding, belastingvrij te verstrekken. Dit levert vaak een zodanig aantrekkelijk voordeel op, dat het wegvallen ervan flinke consequenties heeft voor het inkomen.

Meer weten over de 30%-regeling? Neem dan contact op met Saskia Hemmes: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.